Onze FacebookpaginaQ-bus op LinkedIn

Masterplan Beekbeemden fase 1 goedgekeurd

Q-BUS Architectenbureau kreeg van het gemeentebestuur van Heusden-Zolder de opdracht om samen met studiebureau D+A een masterplan te ontwerpen voor de site van CC Muze, de voormalige Witherenpastorie Woutershof en de sporthal van Zolder.

Doel van het masterplan is om verschillende functies, onder andere een nieuwe basisschool met polyvalente ruimtes en een nieuwe sportzaal, te combineren en af te stemmen op verschillende doelgroepen, zowel tijdens als na de schooluren, binnen de context van het historische Woutershof, het Domherenpark en natuurgebied Schansbeemden. Het geheel moet resulteren in een veilige en aangename schoolomgeving waarbij maximaal ingezet wordt op een multifunctionele open school.

Eind december 2017 keurde het schepencollege de eerste fase van het masterplan Beekbeemden goed. Q-BUS Architectenbureau staat ook samen met D+A in voor het ontwerp en de bouw van de nieuwe basisschool met sportzaal en de omgevingsaanleg. Door bij het ontwerpen constant de verschillende schaalniveaus, van detailniveau van het gebouw tot het macroniveau van de omgeving, op elkaar af te stemmen en terug te koppelen met de gebruikers groeit een realistisch en gedragen project.

https://www.heusden-zolder.be/masterplan-beekbeemden