Onze FacebookpaginaQ-bus op LinkedIn

Ontmoetingscentrum | Beringen

Het nieuwe ontmoetingscentrum zal gebouwd worden op de percelen naast de Stedelijke Academie Muziek, Woord & Dans Beringen (SAMWD). Het zal de functies van de huidige Stedelijke feestzaal "Cor" overnemen.

Het centrum en de bijbehorende omgevingsaanleg zullen kwalitatief en duurzaam worden ingericht ten einde een afgewerkt en geïntegreerd geheel te bekomen dat een meerwaarde is als verblijfs- en ontmoetingsplek, zowel binnen als buiten.

Er wordt een brug geslagen tussen gebouwen en disciplines. Buiten– en binnenruimtes krijgen dubbele functies. De zalen in het nieuwe “Cor” kunnen gebruikt worden door de SAMWD. Het pleintje met zitgelegenheid voor het ontmoetingscentrum wordt een wachtkamer voor ouders die hun kinderen oppikken van de basisschool, een ontvangstruimte voor gasten van het ontmoetingscentrum, maar kan ook dienst doen als een lesruimte voor de SAMWD. 

De nieuwbouw zal voldoen aan de eisen van toegankelijkheid. In de grote zaal is er plaats voor een 400-tal losse zitjes. Deze kunnen vlot opgeborgen worden zodat de zaal eveneens gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld concerten met een staand publiek. De kleine zaal kan ook dienst doen als cafetaria na voorstellingen in de grote zaal. De keuken/leskeuken is zo opgesteld dat ze beide zalen gemakkelijk kan bedienen.
In de buitenaanleg voorzien we vlak bij de luifel aan de inkom fietsenrekken en enkele comfortparkings. De aanleg van het plein is drempelloos en vlak. 

De vorm van het gebouw vindt zijn oorsprong in het vloeiend parcours van de buurtweg (voet-fietspad). Vanaf de inkom aan de zuidkant loopt de gebogen gevel geleidelijk aan hoger op tot aan de inkompartij, waar hij overgaat in een luifel die deze ronding verder zet. Het dak loopt vervolgens verder omhoog over de grote zaal.