Onze FacebookpaginaQ-bus op LinkedIn

Passief kantoor Q-BUS | Lummen

Door de groei van het team werd uitgekeken naar een nieuwe locatie voor het architectenbureau.
Op 250m van de verkeerswisselaar E313/E314 in Lummen lag er nog een moeilijk bebouwbaar restperceel tussen de woonzone en het bedrijventerrein Zolder-Lummen.
Q-BUS Architectenbureau zag de mogelijkheden van het smal hellend perceel op deze interessante locatie en kocht de bouwgrond en ook een achterliggend deel van de aangrenzende bouwgrond zodat er een perceel ontstond van 20a.

Het is een gebouw geworden dat niet passief "gemaakt" werd, maar van in de kiem ontworpen werd als passiefbouw. Dat is de visie van Q-BUS Architectenbureau op energiezuinig bouwen: ontwerp met grondige kennis van zaken, concentreer je op de essentiƫle zaken en maak het niet moeilijker dan nodig en dus ook niet duurder dan nodig.
Het juiste materiaal op de juiste plaats is een van de belangrijkste uitgangspunten. Het nieuwe kantoor heeft een volledig betonnen constructie, toegepast omwille van de duurzaamheid, de grote thermische inertie en de inherente luchtdichtheid van een dergelijke constructie.