Onze FacebookpaginaQ-bus op LinkedIn

Verbouwing kantoorgebouw | Hasselt

Verbouwing van een voormalig kantoorgebouw uit de jaren 70 tot modern lesgebouw. Op de tweede tot de vierde verdieping zijn er 15 uitgeruste klaslokalen voor het Provinciaal Instituut Verpleegkunde Hasselt (PIVH). Bijkomend voor de leerlingen is er een grote refter, ontspanningsruimte, nieuw sanitair en open leercentrum op het gelijkvloers en de eerste verdieping. De vijfde en zesde verdieping werden ingericht als moderne kantoorruimten voor de medewerkers van de Provincie.

De indeling van het gebouw was door de jaren heen erg versnipperd. Met de verbouwing hebben we getracht de rationele betonstructuur terug tot zijn recht laten komen. Aan het exterieur wordt quasi niets veranderd, enkel het inkomgedeelte wordt verplaatst om de circulatie in het gebouw logischer te laten verlopen. Een nieuwe luifel accentueert de ingang. De binnenzijde van het gebouw werd volledig gestript om de betonstructuur terug zichtbaar te maken. Door een gedeelte van de verdiepingsvloer te verwijderen hebben we een vide gecreƫerd die het gelijkvloers met de eerste verdieping verbindt en licht en lucht in het gebouw brengt.

Ook de technieken werden volledig vernieuwd. We hebben een ventilatie D-systeem gecombineerd met de aanwezige raamroosters.