Tekst verbergen/tonen

Onze FacebookpaginaQ-bus op LinkedIn

Tools

Q-BUS Architectenbureau investeert veel en voortdurend in hard- en software.
Via subscriptioncontracten wordt uitsluitend met de meest recente versies van software gewerkt. Om die software optimaal te laten draaien, worden alle PC's en workstations om de 3 à 4 jaar gelijktijdig vervangen, zodat alle machines een gelijke configuratie en besturingssysteem hebben.
Alle teamleden beschikken over kwaliteitsvolle dubbele beeldschermen of 34" widescreen monitors.

Ontwerpen ontstaan vaak in SketchUp, maar reeds in een vroeg stadium wordt een virtuele 3D-maquette gemaakt in Autodesk REVIT Architecture volgens de BIM-methode (Building Information Modeling). Uit dat dynamisch en uniek 3D-model worden niet alleen 2D-plannen en tekeningen gegenereerd, maar ook info m.b.t. oppervlaktes en materiaalhoeveelheden.
3D-beelden worden verder geoptimaliseerd met additionele render- en beeldbewerkingssoftware.
Lastenboeken en meetstaten worden gemaakt met de gespecialiseerde software ArteX, waarbij het lastenboek voor elk project vanaf nul wordt opgebouwd.
En overkoepelend over dit alles draait ArchX, de specifiek voor architectenbureaus ontwikkelde software die de centrale databank is voor alle projecten. De kantoordata is grondig beveiligd, o.a. door een backup-systeem waarbij de data-server dagelijks synchroniseert met een interne NAS-server en 's nachts over het internet met een externe NAS-server.

Het plotten van plannen en volumeprinting gebeurt met professionele eigen apparatuur, waaronder een A0 kleurenplotter en 2 A4/A3 multifunctionals.
Sinds de verhuis naar het nieuwe kantoor, beschikt Q-BUS Architectenbureau ook over een groot-formaat scanner en een elektrische plannenplooimachine.